Skip to main content

Πληροφορίες για την πρόληψη

Η προετοιμασία είναι καθοριστική

Ενημερωθείτε για τα σχετικά νοσήματα και αποφύγετε τους κινδύνους. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας, το κέντρο τροπικών νοσημάτων ή το φαρμακοποιό σας 6-8 εβδομάδες προτού ταξιδέψετε. Χρησιμοποιείτε το εντομοαπωθητικό Jungle Formula κατά τη διάρκεια της εποχής των κουνουπιών: από τον Απρίλιο έως το Σεπτέμβριο.

preparation
suitable-clothes-mosquitoes

Φοράτε τα κατάλληλα ρούχα

Χρησιμοποιείτε φαρδιά ρούχα που καλύπτουν τη μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος. Προτιμήστε τα ρούχα με μακριά μανίκια, τα παντελόνια, τις κάλτσες και τα παπούτσια. Φοράτε ανοιχτόχρωμα ρούχα, καθώς τα κουνούπια προσελκύονται από τα πιο σκούρα χρώματα.

Χρησιμοποιείτε ένα αποτελεσματικό εντομοαπωθητικό

Χρησιμοποιείτε ένα ποιοτικό προϊόν με περιεκτικότητα σε DEET 50% (Jungle Formula Maximum). Εφαρμόστε το ημέρα και νύχτα, εντός και εκτός σπιτιού σε όλα τα σημεία του δέρματος που βρίσκονται εκτεθειμένα. Για τις έγκυες γυναίκες και τις γυναίκες που θηλάζουν συνιστάται η χρήση προϊόντων με περιεκτικότητα σε DEET 20% (Jungle Formula Strong).

prev-incest

Το εντομοαπωθητικό είναι πιο αποτελεσματικό όταν εφαρμόζεται:

  • Σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη συσκευασία (εφαρμογή σε γυμνό δέρμα, αποφεύγοντας τους οφθαλμούς, τυχόν αμυχές και πληγές).

  • Εφαρμόστε το προϊόν μετά τη χρήση του αντηλιακού (SPF 30+) και ποτέ αντίστροφα.

  • Εφαρμόστε το προϊόν εκ νέου, εάν κρίνεται απαραίτητο, σε περιπτώσεις που βρίσκεστε σε περιοχή όπου το εντομοαπωθητικό είναι γνωστό ότι αλλοιώνεται με πιο γρήγορο ρυθμό στο δέρμα (δηλ. ζεστό, υγρό κλίμα ή όταν βρέχεται το δέρμα). Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα προτού χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα της σειράς Jungle Formula.

Λάβετε όσο πιο πολλά μέτρα προστασίας μπορείτε

Κάθε φορά που κοιμάστε σε εξωτερικό χώρο ή σε καταλύματα στα
οποία βρίσκεστε εκτεθειμένος, χρησιμοποιείτε κουνουπιέρα. Οι κουνουπιέρες δεν θα πρέπει να είναι σκισμένες, ενώ θα πρέπει να στερεώνονται κάτω από το στρώμα.


Ψεκάστε με το εντομοαπωθητικό σας επάνω σε μη συνθετικά ρούχα
για μέγιστη προστασία.


Χρησιμοποιείτε ειδικές συσκευές εντομοκτόνων που τοποθετούνται
στην πρίζα όταν βρίσκεστε σε εσωτερικούς χώρους.

prevention-mosquitoes
doctor-mosquiotoes

Καλέστε το γιατρό

Καλέστε άμεσα το γιατρό σας εάν κατά την επιστροφή από το ταξίδι σας αισθάνεστε άρρωστος και ιδιαίτερα εάν έχετε πυρετό 38° ή περισσότερο. Να ενημερώνετε πάντα το γιατρό σας για τους πρόσφατους ταξιδιωτικούς σας προορισμούς.

Αποφεύγετε τις έντονες οσμές

Τα κουνούπια αγαπούν τη μυρωδιά του σώματος, τα αρώματα και τις λοσιόν. Αποφεύγετε την έντονη εφίδρωση και μη χρησιμοποιείτε βαριά αρώματα, σαπούνια ή προϊόντα περιποίησης.

smells